Fundaţia SynergEticaSynergEtica

Fundaţia SynergEtica este o organizatie neguvernamentală, care îşi propune, prin activităţile desfăşurate şi proiectele derulate, să pună în discuţie practicile sociale şi economice actuale şi să ofere soluţii şi alternative de conduită viabile, ce ţin seama de contexul românesc actual.

Misiunea SynergEtica este să susţină crearea unei societăţi româneşti prospere, unde integritatea, respectul şi dreptatea sunt valori fundamentale ale identităţii sale. Propunerea noastră pentru societatea românească este aceea de a transforma fiecare actor social într-un ambasador al integrităţii individuale şi, în acelaşi timp, purtător al valorilor asumate la nivel colectiv într-o societate tolerantă, deschisă.

SynergEtica îşi canalizează eforturile de reprezentare şi promovare la nivelul societăţii civile a unor interese ce vin în sprijinul tinerilor, a mediului de afaceri, a autorităţilor statale si a comunitatii locale.

Proiectele SynergEtica sunt:

  • Premiile pentru Etica în Afaceri – premierea şi recunoaşterea companiilor care au un comportament etic;
  • Radio ONG – prima platformă de comunicare on-line dedicată exclusiv ONG-urilor;
  • Noua civilitate – soluţia propusă de SynergEtica pentru mobilizarea tinerilor printr-un concurs (afişat pe site-ul proiectului, www.nouacivilitate.ro), pentru ca ei înşişi să fie implicaţi în găsirea de soluţii pentru problemele cu care ne confruntăm zilnic la metrou, în trafic, pe stradă.  Proiectul a avut drept obiectiv convingerea generaţiei tinere ca de fapt “e cool” să fii civilizat, să foloseşti bunele maniere, nu invers. Prin Noua Civilitate am ţintit transformarea pasivităţii tinerilor într-o atitudine pro-activă.
  • Etica în administraţia publică - certificare ISO pentru Administraţia Locală şi programe de suport în parteneriat cu ONG-uri locale (exemplu: sisteme de avertizare publică);
  • Virtual Virtue – un Centru de Resurse cu materiale pentru a promova valorile pozitive;
  • Fair Play – un program care promovează etica prin sport, dedicat minorităţilor etnice.

 

 

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: