Alaturi de Gheorghe Magheru, Christian Tell a fost lider al componentei militare a revolutiei de la 1848. Prin prezenta sa la citirea Proclamaţia de la Islaz la 9 iunie, a devenit membru al Comitetului Revolutionar şi, după 11 iunie, un membru al guvernului provizoriu al Tarii Romanesti.
Dupa  scurta incercare de lovitura de stat din 19 iunie, el a ajutat la organizarea apararii  puterii revolutionare El a fost acuzat de crearea de agenţi de poliţie naţionale - deşi atitudinea sa de timp indică faptul că el a fost îndreaptă spre conservatorism, un atribut care a fost utilizat de către revoluţionarii munteni în luna august, când ameninţarea unei intervenţii otoman a făcut guvernul provizoriu numesc un organism de trei Regents moderată (alături de Tell, aceasta a cuprins Ion Heliade Rădulescu şi Nicolae Golescu).
Cand otomanii în cele din urmă au intervenit împotriva revoluţiei (septembrie 1848) în scopul de a satisface cererea Rusiei de  ordine Tell, şi revoluţionari majoritatea celorlalte fugit din ţară.
S-a întors în 1857, când scăderea influenţei Rusiei, după Războiul Crimeii făcut posibil un apel pentru o uniune de Principatele Dunărene, şi a fost, prin urmare, un activist în tabăra unionistă înainte de alegerea lui Alexander John Cuza ca domn al Ţării Româneşti şi atât Moldova (Tell a fost un deputat în Divanul Ad-hoc al Ţării Româneşti şi a unui membru al Comisiei comune în Focşani). He served as minister in several cabinets under Cuza and Prince Carol , and was Mayor of Bucharest between November 1870 and January 1871. El a servit ca ministru în mai multe cabinete sub Cuza şi Prinţul Carol, şi a fost primarul din Bucureşti, între noiembrie 1870 şi ianuarie 1871.

Scrie-ne!

Email:
Titlu:
Mesaj: